Păltinişul este o opţiune interesantă pentru un weekend prelungit destinat sporturilor de iarnă sau plimbărilor prin rezervaţia Iezerele Cindrelului la faimoasele lacuri glaciare. Odată ajuns la Păltiniş, nu ai cum să te plictiseşti.
Poţi să schiezi, să urci crestele impădurite din apropiere pe trasee accesibile sau doar să admiri panorama care ţi se deschide în faţă.
Poţi să vizitezi Schitul şi Casa memorială Constantin Noica. Fie că stai o zi sau o vacanţă intreagă, un lucru este sigur: te vei bucura, te vei simţi bine iar Păltinişul îţi va rămane mult timp în inimă.
Staţiunea a fost întemeiată de Societatea Carpatină Ardeleană a Turiştilor - SKV (Siebenbürgischer Karpatenverein) în 1894 fiind cea mai veche staţiune montană din România.
Staţiunea este situată pe coasta de nord-est a munţilor Cindrel (Carpaţii Meridionali), în mijlocul unei păduri de conifere, la 32 km SV de Sibiu, de care este legată printr-o sosea modernizată.
Este staţiunea montană situată la cea mai mare altitudine din ţară (1442m).
Climatul montan, cu aerul ozonat, recomandă staţiunea pentru tratarea asteniilor, a bolii Basedow, a sechelelor pulmonare, surmenaj, hipertiroidie benignă
Temperatura medie anuală este de +4 grade Celsius (media lunii iulie este de 12 grade C, iar a lunii ianuarie de - 6 grade C). Ploile sunt frecvente, dar de scurtă durată, iar stratul de zapadă este prezent 120 zile pe an. Un fenomen meteorologic frecvent întâlnit la Păltiniş este inversiunea temperaturii.
Condiţiile de schi sunt excelente începând din decembrie şi până în aprilie. Pârtiile din staţiune sunt accesibile pentru toti împătimiţii sporturilor de iarnă.
Din nucleul iniţial de vile staţiunea conservă Casa turiştilor (1894), Casa medicilor (1895), Sala Monaco (1898) şi încă o vilă, toate declarate monumente istorice.
Un important obiectiv turistic în staţiune îl constituie Schitul, o biserică de lemn ridicată în deceniul trei al secolului XX unde se află mormântul filozofului român Constantin Noica.
Lăcasul de cult a fost ctitorit de mitropolitul Nicolae Balan şi are hramul 'Schimbarea la Faţă a Domnului' şi beneficiază de o catapeteasmă realizată între 1944-1945 de Constantin Vasile în stil neobizantin. Fresca este opera lui Ovidiu Preotescu. Bisericuţa a fost ridicată cu meseriaşi din Răşinari. Dintre obiectele de valoare păstrate în biserică se numară icoana Sf. Paraschiva datată 1904 şi o Psaltire din aceiaşi perioadă.

CUM AJUNGEM LA PALTINIŞ

Staţiunea Păltiniş se află situată la 32 km de Sibiu şi este legată de oraş printr-o şosea modernă care străbate un peisaj de vis.
TURSIB asigură zilnic legătura cu Păltiniş prin traseul 22:
GARA - CONSTITUTIEI - B-UL COPOSU - PIATA UNIRII - CALEA DUMBRAVII - RASINARI - CURMATURA - PALTINIS
Plecări Sibiu: 07:00, 11:00, 16:00
Plecări Păltiniş: 09:00, 13:30, 17:30
Preţul unui bilet: 9 lei, Dus-intors: 16 lei
Pentru detalii: http://www.tursib.ro/page/tarife_paltinis
 

ARENA PLATOŞ
Arena Platoş Păltiniş este cel mai nou resort de schi şi snowboard din judeţul Sibiu, deschis la doar câţiva kilometri de stațiunea Păltiniş
Arena Platos Păltiniş a fost conceput de la bun început ca un complex de sport şi sănătate destinat în primul rând familiilor. Şcoala de schi este una dintre cele mai bune din ţară, cu profesori bine pregătiţi şi care oferă clienţilor rezultate foarte bune. Avem şi grădiniţa pe schi destinată celor mici să primească prima simţire pe schi. Centrul de închirieri a fost, de asemenea, dotat cu echipamente de foarte bună calitate şi cu o gamă de mărimi ce acoperă de la cei mai mici schiori până la schiorii şi snowboarderii avansați. Cei mici au la dispoziţie două părţii de începători unde pot descoperi tainele schiului şi în urmă cu un sezon, pentru ei a fost pregătită şi Aleea cu Povești, o promenadă pe care se pot întâlni cu figurine din desene animate preferate.

ARKA PARK
Parcul de aventura Arka Park se afla in inima naturii, la doar 24 de km de Sibiu, in superba zona a Paltinisului si isi propune sa maximizeze potentialul de emotie intr-un cadru natural
Arka Park Paltinis va crea o experienta a unei aventuri pe care participantii si-o vor aminti mereu. Acest lucru va fi realizat prin furnizarea exemplara a serviciilor oferite, si prin combinatia de jocuri si activitati puse la dispozitie.
Telefon fix : 0369.505.228
Telefon mobil : 0724.892.677
E-mail: office@arkapark.ro

ALBUM FOTO:

SCRIE UN COMENTARIU:

Comentarii

Frankkic @ 11/08/2018, 6:23

What do you think about it?
This person is selling the secret of eternal youth: http://lorenzolibug.ivasdesign.com/1793231/the-best-side-of-research-about-anti-aging

Comentarii

sibian @ 04/04/2018, 10:22

Autobuzul 13 va duce pana la muzeu. Pleaca de la gara si trece pe la statia vis-à-vis de teatru (statia Nufarul).

Comentarii

Simeria Teodora @ 04/04/2018, 10:00

Bună ziua ! Vă rog să-mi spuneți cum ajung de la Sibiu la Dumbrava Sibiului,la Muzeul Astra !