Sibiul este un oraș turistic cunoscut pentru centrul său istoric bine conservat și pus în valoare. Centrul istoric al Sibiului se întinde pe 80 de hectare care reprezintă o zonă protejată. Pe această suprafață se află piețele centrale – Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, Piața Aurarilor, Piața Armelor, spații publice care impresionează prin aspectul lor, fiind în același timp scena evenimentelor culturale și sportive ale orașului, locul de întâlnire al sibienilor, dar și al turiștilor.

În Piața Mare [1]  și Piața Mică [2] se află clădiri care adăpostesc și astăzi muzee și tot aici se află imobilele în care au locuit generali sau reprezentanți ai administrației locale.

Centrul istoric este și spațiul unde se află biserici, aparținând diferitelor religii și confesiuni reprezentate în Sibiu: Catedrala Ortodoxă, Catedrala Evanghelică, Biserica Romano-Catolică, o biserică Greco-Catolică, una Reformată și o sinagogă.

Străduțele înguste, dar cochete, străjuite de imobile istorice și acoperișuri cu lucarne cunoscute ca “ochii Sibiului” străbat Orașul de Sus și ne îndreaptă pașii către Orașul de Jos.

Această parte a centrului istoric și-a recăpătat și ea un aspect îngrijit.
Lucrările de reabilitare a străzilor și piațetelor au început încă din 2005, iar în perioada 2012-2013, patru dintre cele mai importante străzi și piațete din această zonă și-au recăpătat vechea strălucire: strada Ocnei, strada Faurului, strada 9 Mai și strada Turnului.

Ultima dintre străzile menționate mai sus ne duce către o altă zonă istorică a orașului – cartierul Terezian. Acesta este cel de-al doilea cartier al Sibiului, fiind structurat pe trei nuclee: nucleul măierimii, terenul lui Konrad și zona Spitalului de Neuropsihiatrie.

zona 1
zona 2

Cartierul Iosefin, situat în imediata vecinătate a centrului istoric, s-a format în perioada habsburgică a orașului. Zona impresionează prin clădirile impunătoare, cu o arhitectură deosebită. Astăzi, în acest cartier se găsesc rectoratul Universității Lucian Blaga, spații de birouri, hoteluri și localuri.

Ajungem apoi în Parcul Sub Arini [3] , înființat în 1856. Astăzi, parcul se întinde pe 22 de hectare, aici crescând aproape 70 de specii lemnoase autohtone și exotice și fiind găzduite aproape 100 de specii de păsări. Pavilionul muzical, fântâna arteziană, bustul poetului Mihai Eminescu, aleile sinuoase, florile și copacii, dar și pista pentru biciclete, fac din acest parc un obiectiv căutat de sibieni, dar foarte interesant și pentru turiști.

Parcul Natural Dumbrava [4] se întinde pe aproximativ 960 de hectare.
Pe lângă frumusețea pădurii care invită la plimbări, parcul adăpostește Grădina Zoologică și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA.
Zoo Sibiu [5] este prima grădină zoologică din țară, întinzându-se pe 15 hectare. Aici sunt găzduite peste 250 de animale din peste 50 de specii, adăposturile fiind construite într-un cadru natural deosebit.
Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA [6] prezintă pe aproape 100 de hectare case și instalații tehnice ale civilizației tradiționale românești.